Concursul de eleganta

Probabil ma gândesc să scriu despre un concurs de modă, cu ținute de stradă sau de gală, care mai de care mai elegante, opere ale fashion designerilor români sau străini. Este vorba de mai mult de atât, poate un pic ieșit din comun în peisajul pitoresc, dar la standarde înalte de calitate și cu un juriu format din profesioniști în domeniul automobilismului. Da, despre mașini vorbesc. Concursul a avut loc la Sinaia, într-o zi frumoasă de vară, 25 iunie 2016. Am evadat din mediul călduros și am poposit pe domeniul castelului Peleș, unde erau expuse vehicule istorice care mai de care mai frumoase și mai elegante ale unor proprietari pasionați de mașini de epocă, din perioada interbelică și primele decenii postbelice. Modele unice, fiecare cu un detaliu aparte – culoare, roți, volan, siglă.

Un Dodge Du din anul 1935 a impresionat vizitatorii cunoscători sau pur și simplu curioși, ca o doamnă îmbrăcată într-o rochie albă de gală. Albul se remarcă prin stil și eleganță. Juriul l-a premiat cu premiu special pentru eleganță.  Nici negrul nu se lasă mai prejos.

Un Mercedes 200 B din anul 1953 îți dă impresia că ai „aterizat” într-un film britanic de calitate. Câștigătorul premiului I la categoria Postbelice Cabriolet. Și pentru a da culoare articolului și peisajului, am remarcat un BMW Glas 1600 GT din 1968, de un portocaliu intens.

Am aflat, cu această ocazie, că în anul 1968 a fost fabricat primul automobil Dacia în România. La concurs au participat o Dacia 1100 și două Dacii 1300.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: